Klimaatslim Boeren in polder Bovenkerkerpolder

In deze polder werken 14 agrariërs samen aan toekomstbestendige landbouw

Veertien boeren werken samen met andere partners aan de toekomst in de prachtige Bovenkerkerpolder. Op basis van het toekomstperspectief De Boer aan het Roer, staat 2024 in het teken van het maken van een polderplan #powered by Klimaatslim.


Waar

Bovenkerkerpolder (Noord-Holland) is een polder ten zuiden van Amstelveen en ten oosten van Bovenkerk. In het noorden grenst het gebied aan de Middelpolder en in het oosten aan de Amstel. De polder van ca 700 ha is één van de belangrijkste Noord-Hollandse weidevogelgebieden.


Wat

In het programma De Boer aan het Roer hebben 12 Bovenkerker veehouders in 2022/2023 een toekomstplan voor de polder ontwikkeld, samen met het Waterschap Amstel Gooi en Vecht, de provincie Noord-Holland, de gemeente Ouder Amstel, het agrarisch collectief Noord Holland Zuid en Beschermers Amstelland. In 2024 is de inzet om op een aantal concrete onderwerpen richting uitvoering te komen, zoals afkalving van oevers, weidevogelboulevard, stikstof op bedrijfs- en polderniveau. Powered by Klimaatslim Boeren op Veen.
Zie website van De Boer aan het Roer.

Gebied

Bovenkerkerpolder